Hemen aratan dua denenmiş Bakara 260
Bakara suresinin 260. ayetini okuduğunuz zaman sizi aramasını istediğiniz kişi aradan fazla zaman geçmeden sizi aramaktadır. Denenmiş olan bu yöntem daha önceden bir çok kişinin işine yaramıştır.
Bakara suresinin 260. ayetini okumak suretiyle sevdiğiniz kişinin sizi araması, özlemesi için Rabbe müracaat ediyorsunuz ve Allah (cc) takdir buyurursa o kişi sizi aramakla kalmıyor, size bağlanma yönüyle de eğilim gösteriyor.
Kuranı Kerim, insanlar sırtından para kazansınlar veya bazı emellerine alet etsinler diye indirilmemiştir. Ayrıca Rabbimiz haşa kimsenin oyuncağı, emir eri değildir.
Bununla birlikte Kuranı Kerim’de kulun Rabbe isteklerini nasıl iletebileceğini bize öğretmektedir.
Furkan suresi 77. ayette “Duanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin!” denilmektedir.
Bizler kullar olarak görevimiz dua etmektir. Kulun duasının kabul olması için bazı şeylere dikkat etmek gerekir. Mesela garsona yemek siparişi verilir gibi veya sahnedeki şarkıcıya istek şarkı iletir gibi tarzlarda dua edilmez.
Ayrıca dua ederken Kuranı Kerim veya hadislerde bildirilen duaları okumak daha makbul olmaktadır.
Bakara suresi 260. Ayet Hz. İbrahim’in (as) duasını içermektedir:
Hani İbrahim, “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” demişti. (Allah ona) “İnanmıyor musun?” deyince, “Hayır (inandım) ancak kalbimin tatmin olması için” demişti. “Öyleyse, dört kuş tut. Onları kendine alıştır. Sonra onları parçalayıp her bir parçasını bir dağın üzerine bırak. Sonra da onları çağır. Sana uçarak gelirler. Bil ki, şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.”
İşte Hemen aratan dua olarak hocaların okunmasını tavsiye ettiği Bakara suresinin 260. ayetinin Türkçe manası budur.
Bu ayetin içeriğine dikkat ederseniz, birisinin diğerini araması ile ilgili bir husus geçmemektedir. Peki hocalar neden Hemen aratan dua olarak Bakara suresinin 260. ayetini tavsiye etmektedirler ?
Cevap:
Hz. İbrahim’in lakabı “Halilullah”’tır. Halilullah “Allah’ın dostu, Allah’ın çok sevdiği” manasına gelmektedir.
Hz. İbrahim’in yaşamı sıradan bir insanın kaldıramayacağı derecede imtihanlarla doludur. Örneğin çocukluk ve gençlik döneminde yaşadığı ortamda babası dahil herkes gök cisimlerine tapmaya dayalı bir dine inanıyordu ve bu din devletin resmi dini olduğu için karşı çıkmak yasaktı.
Dönemin hükümdarı Nemrut bu dinden güç alarak iktidarını sürdürüyor, şirk esaslı olan dinine karşı gelenleri insafsızca cezalandırıyordu.
Hz. İbrahim ise tek olan İlaha inandığı için ailesine, akrabalarına, şehirdeki diğer insanlara ve en başta hükümdara karşı çıkmış oluyordu.
Ateşe atılmayı göze alarak sadece Allah’a tapmayı seçen Hz. İbrahim’i Allah (cc) ateşten kurtarmış ama Hz. İbrahim yaşadığı diyarı terk etmek zorunda kalmıştır.
Hz.İbrahim Allah’ın emrini yerine getirmek uğruna oğlunu kesmeye teşebbüs etmesi, eşi ve oğlunu o dönemde yerleşim olmayan Mekke’ye Allah’ın emri üzerine bırakmak suretiyle büyük bir tevekkül örneği göstermesi sebebiyle Halilullah olarak bilinmektedir.
Hz.İbrahim’in yaptığı eylemler çok kuvvetli bir inanca sahip olduğunun göstergesidir. Bakara suresinin 260. Ayette bahsedilen “Rabbim! Bana ölüleri nasıl dirilttiğini göster” diye dua etmesi ve mucize eseri parçalanmış olan kuşların Hz.İbrahim’e gelmesi olayının gençlik döneminde yaşandığı ve bu olaydan sonra Hz.İbrahim’in imanının kuvvetlendiği düşünülmektedir.
Bir dua okuyup arkasından da istenilen kişinin hemen sizi araması konusu da mucizevi bir mesele olmamakla birlikte hayatın sıradanlığına uygun değildir. Bununla birlikte eğer bir kişinin Allah’a inancı kuvvetli ise Rabbi ile arasındaki bağ kuvvetli ise eğer Bakara suresi 260. ayeti okumak suretiyle birinin kendisini hemen aramasını Allah’tan ister ise Allah onu bu dileğini yerine getirebilir.
Bu alemin maddi bir boyutu olduğu gibi henüz keşfedilmemiş manevi bir boyutu da bulunmakta olup insanların ruhları birbirleriyle etkileşim halindedirler.
Kalbin kalbe karşı olması, bir kimseyi aramayı düşündüğünüz zaman sizden önce onun sizi araması, birine bir konuda bir şey bahsetmek üzereyken o kişinin daha önce davranıp size aynı şeyi söylemesi, birini aklınızdan geçirirken, sokakta aniden karşınıza çıkması gibi hadiseler ruhlardaki etkileşimin bir sonucudur.
Bakara suresi 260 ayet ile dua ederek sizin ruhunuzun o kişi ile etkileşime girmesine vesile oluyorsunuz ve o kişinin aklına siz düşüyorsunuz. Sizi düşünmeye başladıktan sonra da merak ediyor, özlüyor ve arıyor.
Hemen aramasının bir garantisi yok ama neden olmasın, aklına düştünüz bir kere, hemen olmasa da bir süre sonra arayacaktır.
Hemen aratan dua denenmiş Bakara 260
Yukarıdaki duayı sayı sınırlaması olmadan yapabilirsiniz. Duanızın kabul olma durumu sizin Allah (cc) ile rabıtanıza bağlıdır. İnancınız kuvvetli ve ibadetlerinizi yerine getirmeye çalışan biriyseniz Allah (cc) duanıza icabet edecek ve aramasını istediğiniz kişinin aklına sizi düşürecektir.
Merhaba bakara 260.ayeti kaç defa okumaliyiz sevdiğimizin geri dönmesi için
Her namazdan sonra 41 kere okuyabilirsiniz.